werkwijze

Heb je al geruime tijd last van aanhoudende gezondheidsklachten? Voel je je vermoeid, heb je weinig energie, en kamp je met spijsverteringsproblemen zoals een opgeblazen gevoel, maagzuurklachten, obstipatie of diarree? Misschien ervaar je stress, onrust of symptomen van een burn-out, en lijkt je gezondheid maar niet te verbeteren. In mijn praktijk werk ik met orthomoleculaire KPNI adviezen gericht op voeding en leefstijl om de spijsvertering, darm-microbioom, hormoonhuishouding, immuunsysteem en energieniveau te ondersteunen. 

Wat betekent KPNI en Orthomoleculaire geneeskunde?
Orthomoleculair verwijst naar het gebruik van de juiste voedingsstoffen voor een optimaal functioneren van het lichaam. ‘Orthos’ betekent in het Grieks ‘goed, ‘juist’. Moleculair betekent met betrekking tot de moleculen. Het lichaam is opgebouwd uit miljarden cellen.  In de orthomoleculaire geneeskunde staat het streven voorop om met voeding zoveel mogelijk nodige en nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen en zo het lichaam op cel niveau te optimaliseren. KPNI staat voor Klinische Psycho-Neuro-Immunologie, waarbij gekeken wordt naar de wisselwerking tussen psyche, zenuwstelsel, immuunsysteem, en andere lichaamsfuncties. Samen vormen ze een integrale holistische benadering om de oorzaak van klachten te achterhalen en aan te pakken. Zo kun je zelf je lichaam optimaal ondersteunen.

Hoe gaat het in zijn werk? 
> Zelf telefonisch kennismakingsgesprek inplannen
Je kan via e-mail een een gratis vrijblijvend telefoongesprek aanvragen om kennis te maken. Deze afspraak duurt ongeveer 15 minuten. We bespreken welke klachten er zijn en wat jouw doelstelling is. Ik leg je de werkwijze uit en we overleggen welke aanpak het beste bij jou past. Eventueel plannen we een afspraak in de agenda.  
> Intake consult
Tijdens het eerste consult gaan we met een uitgebreide anamnese (vraaggesprek) dieper in op de oorzaak van jouw klachten. Hoe is je energie, wat is je voedingspatroon, hoe is je spijsvertering, hoe gaat het met je hormonen, hoe slaap je, heb je veel stress, wat is je (medische) voorgeschiedenis? We maken een totaalplaatje. Tijdens de eerste afspraak krijg je direct praktische adviezen en tips. Ik leg je veel uit en je krijgt aanvullende informatie. Indien gewenst, kan aanvullend gebruik worden gemaakt van microbioom en/of bloedonderzoek om een volledig beeld te krijgen.
> Aanvullende informatie en persoonlijk advies
Je krijgt gericht advies ten aanzien van voeding en leefstijl voor het verbeteren van de spijsvertering, hormoonhuishouding, microbioom, immuunsysteem en metabole flexibiliteit. Eventueel aangevuld met supplementen advies.
> Vervolgconsulten
De vervolgconsulten vinden rond de 3 tot 4 weken plaats. We bespreken wat er goed gaat en waar nog verbeteringen nodig zijn. Je krijgt aanvullend advies over de volgende stap. Doel is dat je positieve verandering voelt. Je hebt meer energie, voelt je fitter, zit lekkerder in je vel. 

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan contact op.


Disclaimer
Neem bij medische klachten altijd contact op met een huisarts of medisch specialist. Alle aangeboden therapeutische technieken zijn aanvullende of complementaire behandelingen die goed te verenigen zijn met reguliere medische en psychische zorg en medicatie. Ze zijn géén vervanging hiervan. Het is daarom van belang en de eigen verantwoordelijkheid van de cliënt om de huisarts of medisch specialist op de hoogte te stellen van de behandelingen en/of (opnieuw) te benaderen naar aanleiding van behandeling(-en) bij Praktijk Lucienne Dunnewijk. Het nemen van geadviseerde middelen, het opvolgen van adviezen en het uitvoeren van voorgestelde onderzoeken geschiedt op eigen risico.

Orthomoleculaire therapie
‘Orthos’ betekent juist en ‘moleculair’ verwijst naar de stoffen die het lichaam biochemisch nodig heeft om processen fysieke en mentale goed uit te voeren. Orthomoleculaire therapie is erop gericht om met voeding en leefstijl de gezondheid te bevorderen.

Psycho – Neuro- Immunologie (kPNI)
KPNI therapie isgericht op de wisselwerking tussen de drie belangrijkste systemen die in ons lichaam samenwerken: de stofwisseling, het brein en het immuunsysteem. Gecombineerd met voedingsleer, evolutiebiologie, beweging en leefstijl (stress, slaapritme, ontspanning).

Fytotherapie
Fytotherapie is de professioneel onderbouwde vorm van de eeuwenoude kruidengeneeskunde (Fytos=kruid) en is gericht op natuurlijke interventies waaronder de actieve werkzame stoffen uit geneeskrachtige planten.