werkwijze

Tijdens het eerste gesprek gaan we met een uitgebreide anamnese (vraaggesprek) in op de oorzaak van jouw klachten. Hoe is je energie, wat is je voedingspatroon, hoe is je spijsvertering, hoe gaat het met je hormonen, hoe slaap je, heb je veel stress, wat is je (medische) voorgeschiedenis. We maken een totaalplaatje. Tijdens de eerste afspraak krijg je gelijk praktische adviezen en tips ten aanzien van voeding en leefstijl. Het intake anamnese gesprek duurt ongeveer 1 uur. 

De vervolgconsulten vinden rond de 2 tot 4 weken plaats. We bespreken wat er goed gaat en waar nog verbeteringen nodig zijn. Je krijgt aanvullend advies over de volgende stap. Doel is dat je positieve verandering voelt. Je hebt meer energie en je zit lekkerder in je vel.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan contact op.

Disclaimer
Neem bij medische klachten altijd contact op met een huisarts of medisch specialist. Alle aangeboden therapeutische technieken zijn aanvullende of complementaire behandelingen die goed te verenigen zijn met reguliere medische en psychische zorg en medicatie. Ze zijn géén vervanging hiervan. Het is daarom van belang en de eigen verantwoordelijkheid van de cliënt om de huisarts of medisch specialist op de hoogte te stellen van de behandelingen en/of (opnieuw) te benaderen naar aanleiding van behandeling(-en) bij Praktijk Lucienne Dunnewijk. Het nemen van geadviseerde middelen, het opvolgen van adviezen en het uitvoeren van voorgestelde onderzoeken geschieden op eigen risico. 

Orthomoleculaire therapie
‘Orthos’ betekent juist en ‘moleculair’ verwijst naar de stoffen die het lichaam biochemisch nodig heeft om processen fysieke en mentale goed uit te voeren. Orthomoleculaire therapie is erop gericht om met voeding en leefstijl de gezondheid te bevorderen.

Psycho – Neuro- Immunologie (kPNI)
KPNI therapie isgericht op de wisselwerking tussen de drie belangrijkste systemen die in ons lichaam samenwerken: de stofwisseling, het brein en het immuunsysteem. Gecombineerd met voedingsleer, evolutiebiologie, beweging en leefstijl (stress, slaapritme, ontspanning).

Fytotherapie
Fytotherapie is de professioneel onderbouwde vorm van de eeuwenoude kruidengeneeskunde (Fytos=kruid) en is gericht op natuurlijke interventies waaronder de actieve werkzame stoffen uit geneeskrachtige planten.