werkwijze

Alle systemen in je lichaam (en psyche) zijn met elkaar verbonden. Als één radartje niet goed draait, heeft dit invloed op de rest. Klachten hebben een signaalfunctie. Het geeft aan dat iets niet goed verloopt. Lichaam en geest zijn nauw met elkaar verbonden. Daarom is het belangrijk om bij de oorzaak van klachten integraal naar gezondheid te kijken. Onze aanpak is gebaseerd op het behandelen van de oorzaken van je klachten en niet alleen op symptoombestrijding. Doel is je gezondheid verbeteren, meer energie en dat je letterlijk en figuurlijk weer lekker in je vel komt te zitten.

Wist je dat er in Nederland… 
* volgens recente CBS-cijfers
8,8 miljoen mensen chronisch ziek zijn?
52% van de bevolking overgewicht heeft?
1 miljoen mensen lijden aan depressiviteit?

Hoe krijg je weer controle over je lichaam en je energie?

Praktisch
Tijdens het eerste gesprek gaan we met een uitgebreide anamnese (vraaggesprek) in op de oorzaak van jouw klachten. Hoe is je energie, wat is je voedingspatroon, hoe is je spijsvertering, hoe gaat het met je hormonen, hoe slaap je, heb je veel stress, wat is je (medische) voorgeschiedenis. We maken een totaalplaatje. Tijdens de eerste afspraak krijg je gelijk praktische adviezen en tips ten aanzien van voeding en leefstijl.

De anamnese duurt ongeveer 1,5 uur.

De vervolgconsulten vinden rond de 2 tot 4 weken plaats. We bespreken wat er goed gaat en waar nog verbeteringen nodig zijn. Je krijgt aanvullend advies over de volgende stap. Meestal merk je na één afspraak al een positief effect (vermindering van symptomen), maar om de oorzaak zo goed mogelijk op te lossen zijn vaak meerdere consulten nodig. Doel is dat je positieve verandering voelt. Je hebt meer energie en je zit lekkerder in je vel.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Disclaimer
Neem bij medische klachten altijd contact op met een huisarts of medisch specialist. Alle aangeboden therapeutische technieken zijn aanvullende of complementaire behandelingen die goed te verenigen zijn met reguliere medische en psychische zorg en medicatie. Ze zijn géén vervanging hiervan. Het is daarom van belang en de eigen verantwoordelijkheid van de cliënt om de huisarts of medisch specialist op de hoogte te stellen van de behandelingen en/of (opnieuw) te benaderen naar aanleiding van behandeling(-en) bij Praktijk voor Orthomoleculaire geneeskunde. Het nemen van geadviseerde middelen, het opvolgen van adviezen en het uitvoeren van voorgestelde onderzoeken geschieden op eigen risico. 

Orthomoleculaire geneeskunde
Orthos’ betekent juist en ‘moleculair’ verwijst naar de stoffen waaruit het lichaam is opgebouwd en die het lichaam nodig heeft om processen goed uit te voeren. Orthomoleculaire therapie is erop gericht de gezondheid te bevorderen of ziekteprocessen te herstellen.

kPNI therapie
Klinische Psycho-Neuro-Immunologie is een gezondheidswetenschap en therapie gericht op de samenhang tussen de psyche (gedachtes en gevoelens), het zenuwstelsel en het immuunsysteem. Maar ook hormonen, voeding, bewegingswetenschappen en evolutiebiologie. 

Fytotherapie
Fytotherapie is de professionele en wetenschappelijke onderbouwde vorm van de eeuwenoude kruidengeneeskunde (Fytos=kruid). Het behandelt gezondheidsklachten met de actieve werkzame stoffen uit geneeskrachtige planten.