over mij

De praktijk is opgericht door Lucienne Dunnewijk. Na mijn studies psychologie en communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Nijmegen ben ik mij gaan specialiseren in de wetenschap van integrale geneeskunde. Alle systemen in het lichaam (en psyche) hebben invloed op elkaar. Om de oorzaak van klachten in kaart te brengen is het belangrijk om alles in één (integraal) geheel te bekijken. Fysieke en psychische klachten kunnen we succesvol behandelen met gerichte aanpassingen in leefstijl en voedingspatroon. De kennis en ervaringen die ik de afgelopen jaren heb opgedaan, wil ik graag delen. Partners zijn met zorg uitgekozen vanuit verschillende disciplines zoals orthomoleculaire geneeskunde, neurowetenschappen en de klinische Psycho-Neuro-Immunologie (PNI) met kennis vanuit fytotherapie, kinesiologie en acupunctuur (Oosterse geneeskunde). De PNI integreert verschillende wetenschappelijke stromingen, namelijk die van psychologie, neurologie, immunologie, endocrinologie en sociologie. 

Opleidingen 
Psychologie en Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Nijmegen, Kinesiologie TOPKI, Medische & Psychosociale Basiskennis (School voor Homeopathie), TAT Allergie Eliminatie Techniek, Kinesiology Stress Release, Leefstijl Coach, Orthomoleculair therapeut, Klinisch PNI-therapeut.

“Laat uw voeding uw medicijn zijn, en uw medicijn uw voeding.” Hippocrates (460-370 v. Chr.) 
Versterk je natuurlijk genezend vermogen door gevarieerde, volwaardige voeding, een gezonde leefstijl en het gericht inzetten van voedingssupplementen waardoor je lichaam de stoffen krijgt die nodig zijn om alle (herstel)processen goed te laten verlopen. 

Orthomoleculaire geneeskunde
‘Orthos’ betekent juist en ‘moleculair’ verwijst naar de stoffen waaruit het lichaam is opgebouwd en die het lichaam nodig heeft om processen goed uit te voeren. Orthomoleculaire therapie is erop gericht de gezondheid te bevorderen of ziekteprocessen te herstellen.

kPNI therapie
Klinische Psycho-Neuro-Immunologie is een gezondheidswetenschap en therapie gericht op de samenhang tussen de psyche (gedachtes en gevoelens), het zenuwstelsel en het immuunsysteem. Maar ook de samenhang met hormonen, beweging, voeding, evolutiebiologie.

Fytotherapie
Fytotherapie is ook bekend als kruidengeneeskunde. Het is een natuurlijke geneeswijze: het behandelt gezondheidsklachten met plantaardige middelen en werkzame stoffen uit geneeskrachtige kruiden.