over mij

Mijn naam is Lucienne Dunnewijk (1969). In mijn praktijk richt ik me op integrale positieve gezondheid en combineer ik orthomoleculaire geneeskunde met KPNI en darm-microbioom therapie. Na mijn studie psychologie en communicatiewetenschappen ben ik mij vanuit de Orthomoleculaire geneeskunde en Klinische Psycho – Neuro – Immunologie gaan specialiseren in integrale geneeskunde (integrative medicine), een wereldwijde beweging van complementaire therapeuten en artsen die met een wetenschappelijke benadering op zoek gaan naar de onderliggende oorzaken van ziekte. Alle systemen in ons lichaam hebben invloed op elkaar. Om de oorzaak van klachten in kaart te brengen is het belangrijk om fysieke, mentale en emotionele gezondheid integraal in een geheel te bekijken. Chronische klachten kunnen verbeteren door middel van de juiste puzzelstukjes, uitgebreid anamnese onderzoek, behandelprotocollen op maat en persoonlijke coaching met gerichte aanpassingen in leefstijl en voedingspatroon.

Graag help ik je naar een betere gezondheid.  

“Laat uw voeding uw medicijn zijn, en uw medicijn uw voeding.” Hippocrates (460-370 v. Chr.) 

Opleidingen 
Orthomoleculair therapeut HBO+
Darm- en Microbioom specialist
KPNI-therapeut, Klinisch Psycho-Neuro-Immunologie
Leefstijl Coach, Certified PQ Positive Intelligence Coach 
Postdoctoraal Communicatie 
Psychologie en Communicatiewetenschappen Universiteit Nijmegen

Kwaliteitsbewaking
Orthomoleculaire geneeskunde wordt professioneel beoefend op basis van de meest recente wetenschappelijke inzichten. Daarom ben ik aangesloten bij de MBOG, de Orthomoleculaire beroepsvereniging met zo’n 600 aansloten artsen en HBO+ therapeuten. De leden hebben naast een regulier medische scholing ook Orthomoleculaire geneeskunde gestudeerd. Doel is om natuurlijke geneeswijzen toegankelijk te maken. Ook ben ik ingeschreven in het register van KNPI Nederland, het HBO-register van de RBCZ en de beroepsvereniging voor integrale gezondheidszorg VBAG

Orthomoleculaire geneeskunde
‘Orthos’ betekent juist en ‘moleculair’ verwijst naar de stoffen waaruit het lichaam is opgebouwd en die het lichaam nodig heeft om processen goed uit te voeren. Orthomoleculaire therapie is erop gericht om met voeding en leefstijl de gezondheid te bevorderen.

Klinisch-Psycho-Neuro-Immunologie (KPNI)
KPNI therapie is gericht op de wisselwerking tussen de drie belangrijkste systemen die in ons lichaam samenwerken: de stofwisseling, het brein en het immuunsysteem. Gecombineerd met voedingsleer, evolutiebiologie, beweging en leefstijl (stress, slaapritme, ontspanning).

Fytotherapie
Fytotherapie is de professioneel onderbouwde vorm van de eeuwenoude kruidengeneeskunde (Fytos=kruid) met natuurlijke interventies waaronder de actieve werkzame stoffen uit geneeskrachtige planten.